Over RPBlog

Begin april 2010 schreef Jonathan, een 39 jarige conceptontwikkelaar / copywriter en DJ,  zich onder de naam RPBlog in op een datingsite met een plan: opvallen door een maand lang dagelijks in zijn profieltekst te schrijven over zijn bevindingen rond online daten. De dagelijks in lengte toenemende tekst zou zich in ieder geval onderscheiden van de overige, doorgaans zeer korte profielteksten.

Dat werkte. RPBlog werd een begrip en zijn profiel het langste ooit. Hiernaast is een printscreen weergegeven van 25 mei 2010. Let voor de grap even op de scrollbar rechtsboven in beeld 🙂 Na anderhalve maand bereikte RPBlog de leestekenlimiet van de site: 100.000 leestekend. Dat zijn zo’n 40 A4 pagina’s met tekst. Los van de lengte van zijn profiel werd zijnn male point of view op online dating door veel vrouwen gezien als een welkome, positieve uitzondering op de regel. Luchtig geschreven, persoonlijk maar met de nodige zelfspot, onderhoudend en volgens velen hilarisch herkenbaar.

Na 3 maanden ‘bloggen’ in zijn profieltekst kreeg RPBlog een vaste column op Relatieplanet.nl. “De stukjes van RPBlog bieden veel van onze members een verhelderend in- zicht, of houden op een positieve manier onze members een spiegel voor”, aldus de directie van de bewuste datingsite.

In november 2010 verscheen RPBlogs eerste boek: “Alles weten over online daten”. Dit boek bevat alle ‘RPBlogs’ uit de eerste drie maanden online daten. Ongecensureerd en inclusief een aantal niet eerder gepubliceerde stukken.

2 Responses to Over RPBlog

 1. Danielle says:

  Leuk om te weten dat je blogs nu verkrijgbaar zijn in een boek, ik heb ze altijd met plezier en natuurlijk veel herkenning gelezen. Het zou inderdaad heel handig zijn als iedereen je boekje leest voordat ze aan het online daten gaan beginnen!!!

  Succes met je boek, ik ga hem zeker snel bestellen voor een vriend van me.

  groet Danielle

 2. Adriaan says:

  Er was eens een boekje.

  Dit is misschien niet helemaal een neutrale “recensie” van mij omdat ik de auteur persoonlijk ken, maar er blijft genoeg te raden over wie een bepaald stukje zou kunnen gaan… Jonathan laat blijken dat hij diep in de psyche van de gemiddelde vrouwelijke dater kan kijken, en misschien meer over vrouwen weet dan zij zelf, iedere vrouw wil bijzonder zijn, maar daar zijn ze weer niet bijzonder in. Ook is hij brutaal eerlijk over zijn mening over bepaalde vrouwelijke maar ook mannelijke karaktertrekjes, behandelt diverse cliche’s en hoe dit het mannelijk zelfvertrouwen kan ondermijnen. Zo te lezen niet echt bedoeld als dating voor dummies, maar er zijn zeker voor mannen, vrouwen en zij die het nog niet zeker weten veel praktische do’s and don’ts uit te filteren.
  Conclusie en moraal, beauty is just skindeep, en meer mensen moeten verder kijken dan hun neus lang is…

  en ze leefden nog lang en gelukkig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *