Trucjes

Eén van de voordelen van dit blog: ik kom in contact met de leukste mensen die hun ervaringen met me delen. Dat levert soms ook weer verrassende inzichten in het gedrag van anderen op. Zo vertelde één van de dames, die in haar profiel andere heren naar mijn profiel verwijst, me enthousiast over één van haar eerdere dates.

Ze waren samen wezen fietsen en op een terrasje wat gaan drinken. Er werd leuk geconverseerd en hij bleek ook nog goed te kunnen zoenen. Bingo! Daarnaast vertelde ze dat hij een interessante theorie had: Om iemand echt te leren kennen moet je minimaal drie keer daten. De eerste keer is eigenlijk niet meer dan een kennismaking. De tweede keer leer je de ander al wat beter kennen, maar pas na de derde date kun je goed inschatten of iemand relatiemateriaal is. Daar zat volgens haar best wat in… En passant liet haar date ook nog even weten een week later al met een andere dame afgesproken te hebben en die afspraak stond al, dus daar kon hij niet onderuit… Ze vond het heel prettig dat hij zo eerlijk was en had er alle begrip voor.

Nu kom ik misschien als een spelbreker over, want toen vroeg ik haar of ze besefte dat hij die andere dame waarschijnlijk ook drie keer wilde zien om zijn mening te vormen…

Oeps…

Dat had ze even over het hoofd gezien. Dat wierp ineens een ander licht op de zaak. Dat ging ze toch eens even navragen. Want hoe zou hij het vinden als ze het om zou draaien? Dat zij nog een andere date had staan die ze ook minimaal drie keer wilde zien?

Later bedacht ik me dat het waarschijnlijk een hele uitgekiende manier is om iemands eigen onzekerheid te verbloemen. Je komt met een verhaal dat je pas echt je mening kunt vormen na drie dates, waardoor de dame in kwestie denkt dat je oprechte interesse hebt en de tijd voor haar wilt nemen. Tegelijkertijd verzeker je jezelf van drie dates met haar en kun je er in theorie zelfs nog twee verprutsen. Als er bij de derde date dan nog niets gebeurd is, dan kun je er inderdaad vanuit gaan dat het waarschijnlijk niet meer gaat gebeuren. Heel slim. Alleen toen dat kwartje viel ging de dame in kwestie toch eens vragen hoe dat nou precies zat. Tja, en toen kwam er een vaag verhaal en bleek deze meneer de zaken vrij rationeel te bekijken en niet vanuit zijn gevoel. Dat kan, maar dat vond ze toch een stuk minder aantrekkelijk. Die tweede date kwam er dus niet. Gelukkig voor hem had hij nog wat meer opties en wellicht denken die minder door.

Ik weet niet of bovenstaande situatie een goed voorbeeld is van hoe systematisch of rationeel sommige mannen met het hele (online) dating gebeuren omgaan. Ik weet wel dat er hordes mannen (en vrouwen) zijn die wel wat hulp kunnen gebruiken. Een aantal van hen zoekt hun toevlucht in boekjes met trucjes / stappenplannen om toe te passen op dames. Die boekjes zijn er overigens ook voor dames om toe te passen op mannen. Ik heb ooit een minder leuke periode gehad, waarin ik zo’n boekje gelezen heb in de oprechte hoop er wat van op te steken. Over dat soort boekjes en methoden kan ik wellicht een aparte blog schrijven, maar voor nu houd ik het bij het volgende. Ik heb er inderdaad wat van opgestoken: dat dat boekje niet voor mij werkte. Ik ga gewoon voor oprechte interesse in de ander en volg mijn gevoel. Dat heeft lang niet altijd het resultaat wat die boekjes wellicht beloven, maar dat is prima. Ik zie liever dat iemand voor me valt om wie ik ben, dan om de rol die ik speel om haar te manipuleren. Daar achter komen gaf me trouwens een enorme boost in mijn zelfvertrouwen en dat alleen al maakt me waarschijnlijk een stuk interessanter en aantrekkelijker 🙂

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.