Pepper

“RTL stapt in de datingsitemarkt” kopte een nieuwsbericht eind vorig jaar. Mijn interesse was meteen gewekt. Afgelopen jaar ben ik als grap begonnen met een blog over online daten in mijn profieltekst op een bekende datingsite en dat resulteerde uiteindelijk in het boek “Alles weten over online daten”. Ik heb aardig wat ervaring met datingsites en ik was kort daarvoor tot de conclusie gekomen dat er veel mogelijkheden zijn om als datingsite het beter te doen dan de huidige sites, maar dat je dan wel een grote mediapartner nodig hebt. RTL is groot, dus mijn nieuwsgierigheid is geen verrassing.

Eind januari ontving ik een mailtje van Justine, die via een winactie kennis had gemaakt met mijn boek en vroeg of ik beschikbaar was voor een interviewtje voor 5daters.nl. Dat leek me leuk, mede omdat ik de invalshoek van de site best goed gevonden vond. Dat er aan datingsites veel te verbeteren valt is bekend. Minder bekend is dat datingsites zich bewust zijn van hun beperkingen, maar het heel lastig is om veranderingen door te voeren in een draaiend systeem. Dus wat dat betreft heeft een nieuwkomer op de datingsitemarkt absoluut kansen. Fast forward een paar maanden, naar 14 april 2011, en ik sta op het punt om kennis te maken met Justine, 1 van de 5 daters van 5daters 🙂

We hebben afgesproken in een café in Utrecht wat vroeger een kerk is geweest. Het plan is om eerst even wat te drinken en daarna een rustigere locatie op te zoeken om wat video materiaal te schieten voor de site. Achter in het café vonden we een tafeltje. De bediening kwam meteen vertellen dat we om half 7 wel plaats moesten maken voor de eters die een reservering hadden. Toen we plaats namen was het net over vieren, dus de opmerking leek me wat voorbarig, maar het was erg gezellig en half 7 voor we er erg in hadden. Justine bleek een heerlijk enthousiaste dame met een interessante achtergrond en de nodige creatieve raakvlakken. Pepper als datingsite werd ook besproken. Enkele suggesties uit mijn boek zijn op Pepper doorgevoerd, wat op zich al een pluspunt is. De site kent/kende nog wat bugs en hopelijk kan mijn input helpen om die te fixen. Dat ik bij de naam Pepper een associatie heb met de Jack Russel van mijn ex schoonzus is overigens niet besproken, maar nu heb ik het toch even genoemd 🙂 What’s in a name…

Het plan was om 5 tips voor online daters / peppermembers samen te stellen en die vervolgens elders op video vast te leggen. In alle bescheidenheid denk ik dat het een interessante top 5 is geworden. Toen alleen nog even een rustige locatie vinden om het videomateriaal te schieten. Dat bleek nog best lastig op koopavond rond etenstijd. Een soort kerkpleintje bleek rustig genoeg dus daar moest het gebeuren. Nu ben ik op video lang niet zo scherp als met tekst, want tekst is eindeloos aan te passen. Het video gedeelte hebben we, mede door kou buiten, er redelijk snel op gezet.  Ik ben niet van het voorlezen, dus de tips zijn vrije improvisaties waar als het goed is de tip als kern in zit. Doe er je voordeel mee!

Voor de mannelijke lezers nog een 6e tip: Justine!  Leuk leuk leuk 😉 Wie haar voor zich weet te winnen heeft de hoofdprijs te pakken:)

Groetjes,

Jonathan / RPBlog

This entry was posted in RPBlog - Nog meer weten over online daten, RPBlog in de media and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.