Aanvulling vs invulling

In veel profielen beschrijven singles zichzelf alsof ze alles prima voor elkaar hebben. Alleen… er mist nog iemand. Iemand die het huidige leuke leven aanvult en nog leuker maakt. En dat wordt ook verrassend vaak zo omschreven: aanvulling gezocht, geen invulling. Hoewel ik kan begrijpen dat mensen zich zo omschrijven, vroeg ik me af of mensen ook daadwerkelijk op zoek zijn naar enkel iemand die een aanvulling is op hun huidige leven. Ik had me al voorgenomen hier een stukje over te schrijven toen ik vorige week een profiel tegenkwam van een dame die geen aanvulling wilde zijn, maar invulling. Voor een aanvulling van je leven neem je maar een hond, schreef ze. Complimenten voor deze dame dat ze dat durft te schrijven. En ze heeft een punt. Willen we stiekem niet allemaal iemand die invulling geeft aan ons leven?Natuurlijk moeten we ons op deze site profileren alsof we het prima voor elkaar hebben. Dat doen we dus ook massaal. Geen enkele helder denkende single zal schrijven op zoek te zijn naar iemand die invulling aan zijn / haar leven geeft. Daarmee geef je meteen aan dat je huidige levensstijl de nodige invulling mist. Dat kan natuurlijk niet, want we hebben het allemaal prima voor elkaar. Aan de andere kant lijkt me dat we stiekem ook zo belangrijk voor iemand anders zijn dat we wel degelijk invulling aan diens leven geven. Als je slechts een aanvulling bent, ben je immers inwisselbaar. Aan een aanvulling hecht je je wellicht niet zo snel. Zie hier een tegengesteld belang. Of een vorm van miscommunicatie. Wat nu? Niemand wil enkel een aanvulling zijn, niemand wil toegeven dat ze iemand zoeken die invulling aan hun leven geeft. En eigenlijk geeft iedereen die aangeeft een aanvulling te zoeken daarmee ook aan dat de andere de huidige lifestyle niet teveel mag be├»nvloeden. Dat is begrijpelijk (zie mijn stuk over de comfort zone) maar ook opmerkelijk. Je hoopt toch juist diegene tegen te komen waarbij je hele leven op een leuke manier op zijn kop komt te staan? Of geldt dat alleen voor mij? Ik durf hier te schrijven dat ik open sta voor een leuke dame die me op haar manier aangenaam verrast en mijn toch al leuke leven nog leuker maakt. En ik het hare, want ik ben te leuk om enkel aanvulling te zijn. Sterker: daar bedank ik voor. Anders kan ik net zo goed een leuke langhaar lapjespoes uitzoeken.

This entry was posted in RPBlog - Nog meer weten over online daten and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.