Eenheidsworst

Gisteren schreef dat veel mensen in hun profiel aangeven op zoek te zijn naar een aanvulling op hun toch al leuke leventje in de vorm van een leuke persoon van de andere sexe. Daar ga ik niet opnieuw op in, maar wel op het feit dat in een hoop profielen eigenlijk hetzelfde staat. Iedereen is spontaan, houdt van lange strandwandelingen, en we zijn vooral niet op zoek. Vooral dat laatste vind ik vreemd. Wat doe je hier dan? Dit is een snoepwinkel voor relaties (althans, dat hoop ik). Als je een winkel in loopt en je zegt tegen de verkoopster dat je alleen even rondkijkt, dan ben je doorgaans toch echt naar iets op zoek. Je weet alleen niet precies naar wat tot je het tegenkomt. Of je schaamt je om uit te spreken wat je komt doen. Doorgaans is dat toch echt wel duidelijk wat je komt doen lijkt me.

Het probleem waar we op sites als deze onbewust tegenaan lopen: we zien hoe andere mensen zich profileren en gaan dat ook zo doen. Je leest ergens een leuke regel of een eigenschap die je in je eigen profiel ook wel kunt gebruiken. Ik vergelijk de situatie even met die van radiozenders. Daarvan wordt beweerd dat we in Nederland vooral eenheidsworst te horen krijgen. Alle grote stations draaien dezelfde platen om maar niet teveel te willen afwijken. Met profielen zie ik hetzelfde. Ik kan alleen maar hopen dat anderen dit ook zien, zich wat minder laten be├»nvloeden door de profielen die ze hier lezen en zelf wat origineler uit de bus proberen te komen. Soms lijkt profielzappen hier een beetje op dag in dag uit naar Sky Radio luisteren. En dat ben ik na tien minuten al zat. Dus graag meer creativiteit en minder eenheidsworst ­čÖé

This entry was posted in RPBlog - Nog meer weten over online daten and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.