Fotofrustraties

Ik spreek regelmatig mensen die aangeven overhoop te hebben gelegen met de memberdesk van relatieplanet over hun geplaatste foto’s. Er zijn bepaalde regels, en dat is goed, maar hoe daar mee omgesprongen wordt roept soms wat frustratie op. Stel dat je een paar leuke foto’s hebt. Je upload de boel en een paar uur later krijg je een berichtje dat een bepaalde foto afgekeurd is. Omdat je gezicht er maar voor ¾ op staat, of de foto te wazig is, of je er teveel aan gephotoshopt hebt. Niet leuk. Ik kan me nog indenken dat je eerste foto inderdaad duidelijk moet laten zien wie je bent, maar ik pleit bij deze voor wat meer tolerantie bij de foto’s 2 t/m 10. Alleen dan loop je meteen weer tegen een ander probleem aan: is een foto eenmaal afgekeurd, dan kun je die niet meer uploaden. Ook niet als foto 3 ofzo. Aarghhh. Daar worden mensen pissig om en ik heb daar begrip voor. Dit kan gebruiksvriendelijker.Ik heb meteen even gebeld met de memberdesk om te vragen of het niet soepeler kan. Goed nieuws en slecht nieuws: het kan beter, maar nu nog niet. Het grootste probleem op dit moment is dat leden de volgorde van hun foto’s kunnen aanpassen. Op zich erg fijn. Maar dan kan foto 3 ineens toch foto 1 worden. Dus moeten allee foto’s aan de richtlijnen voldoen. Is ook wat voor te zeggen, maar ik zie een alternatief. Ik stel bij deze voor om een systeem in te voeren waarbij foto’s geclassificeerd worden. Klasse A foto’s mogen dan dienen als hoofdfoto en voldoen aan alle richtlijnen. Klasse B foto’s voldoen mogelijk niet aan alle richtlijnen en mogen daarom enkel dienen als extra foto en niet als hoofdfoto. Per profiel kun je dan bijvoorbeeld 3 A foto’s en 7 B foto’s uploaden. Dan kunnen members binnen de klasse nog steeds wisselen wat ze willen, zonder dat al teveel irritatie oplevert. Met de juiste handleiding kunnen members zelf hun foto’s in de juiste klasse uploaden wat ook nog een hoop extra werk scheelt. Win-win situatie voor iedereen 🙂 Ik ben benieuwd of zoiets er kan komen. Een ander alternatief kan zijn om een vaste 1e foto te hebben, maar die niet kunnen wisselen kan ook weer tot irritatie leiden.

This entry was posted in RPBlog - Nog meer weten over online daten and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.