Tegenstrijdigheden

Ik kreeg een kritische opmerking van een nieuwe lezeres. Ik zou mezelf tegenspreken… Eerst geef ik in mijn oproep aan open te staan voor een relatie of vriendschap, maar in één van mijn blogs, inmiddels gepubliceerd in mijn boek “Alles weten over online daten”, geef ik aan geen vriendschap te willen. Zeer goed geconstateerd. Blijkbaar heb ik in die bewuste column niet helder genoeg de situatie uitgelegd. Ik zal het aanpassen, maar hieronder een korte toelichting.De relatie waar die blog over ging vond plaats voor ik begon met het schrijven van mijn stukjes. Daarna heb ik mijn wensen/verwachtingen bij kunnen stellen. Plus dat in dat specifieke geval ik heel sterk het gevoel had aan een lijntje te worden gehouden. Op dat moment wilde ik duidelijkheid en was ik niet te beroerd om alles op het spel te zetten. Dat heb ik gedaan door te stellen dat (opnieuw in dat specifieke geval) vriendschap geen optie was. Dat wil dus niet zeggen dat ik niet open sta voor vriendschappen. Alleen met die dame op dat moment niet. Ik wilde een punt maken. Ik heb me natuurlijk later afgevraagd of dat wel zo’n slimme zet was, maar gedane zaken nemen geen keer. Van haar kant was geen enkel initiatief gekomen om er meer van te maken, dus dat zegt ook genoeg.

Grappig genoeg deed die situatie me dit weekend bedenken dat het in het datingcircuit voor een deel ook draait om snelheid. Ik bedoel de snelheid waarin we naar een eventueel volgend niveau willen. Ik durf te stellen dat het naast een gelijkgestemd IQ, EQ, SQ en dergelijke je ook dezelfde snelheid moet hebben. Dat kan allebei even snel of even langzaam zijn. Wil de één sneller dan de ander, dan is de kans groot dat je elkaar uit het oog verliest. Of dat de één zich enorm frustreerd omdat die sneller wil dan de ander. Dan wordt het niets. Misschien jammer, misschien was het nooit wat geworden. Je weet het niet. Wellicht herkenbaar voor sommigen? Daarnaast vind ik nog steeds dat als je het idee hebt aan een lijntje te worden gehouden, het geen kwaad kan om duidelijkheid te krijgen. Als het wat de ander betreft niet gaat gebeuren, dan hoef je daar niet langer je tijd mee te verdoen. Richt je energie dan liever op iemand waar wel een toekomst in zit. Wil je toch aan dat lijntje blijven, vraag je dan eens af hoe aantrekkelijk dat op de ander overkomt. Ik acht de kans groter dat je vanaf de zijlijn kunt toekijken hoe de ander een nieuwe liefde vindt, dan dat het tussen jullie wat wordt. Maar als je je daar prettig bij voelt….

This entry was posted in RPBlog - Nog meer weten over online daten and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.