Chatboxmarketing

Het was me tot vorige week eigenlijk nauwelijks opgevallen. Re;atieplanet heeft naast de mogelijkheid om 1 op 1 met een online member te chatten, ook een algemene chatbox. Die vind je in 1 van de tabbladen boven aan je scherm (je weet wel, waar nooit iemand kijkt). Vorige week klikte ik er eens op en voor mijn ogen kwam 1999 weer tot leven. Alleen nu op een flatscreen van meer dan 4 keer de omvang van de monitor die ik destijds gebruikte. De chatbox oogt exact hetzelfde als chatboxen waar ik destijds wel eens kwam. Grappig, maar het werkt, dus prima. Ik heb overigens helemaal geen tijd om te chatten, maar ik was wel nieuwsgierig wat er zou gebeuren als ik gewoon een tijdje ingelogd zou blijven. De computer staat toch aan, dus what the heck?Hoewel ik eigenlijk niet echt een man van de cijfers ben, kijk ik wel of mijn profiel een beetje bezocht wordt. Interessante constatering: log in op de chatbox en mijn profielhits schoten met tientallen per dag omhoog 🙂 Leuk 🙂

Ik heb al eens een stukje geschreven over een vrouwenprofiel wat ik ooit eens heb gehad. Daar reageerden toen een paar 100 mannen op binnen 2 dagen. Bij de opties van de chat ontdekte ik de mogelijkheid om het standaard ‘mannen-’ of ‘vrouwenicoontje’ te kunnen veranderen in een ander icoontje. Vanavond was ik in een melige bui. Ik besloot het standaard mannenicoontje te vervangen voor het vrouwenicoontje. Eens kijken wat er dan gebeurd… Nou je raadt het al: nog nooit bekeken zoveel mannen mijn profiel. Nu kreeg ik regelmatig van dames te horen dat mijn stukjes eigenlijk verplicht leesvoer zouden moeten zijn voor de mannelijke leden, dus dit leek me een mooie manier om mezelf en die stukjes wat te promoten 🙂 In de 20 minuten dat ik op de chat als vrouw wordt gezien steeg het aantal profielhits met een stuk of 20. Ik ben benieuwd hoe dat aan het eind van de avond is 🙂 Om de mannen niet teveel te laten schrikken, heb ik boven aan mijn profieltekst speciaal voor hen een verwijzing naar mijn columns geplaatst. Wie weet steken ze er wat van op 🙂

This entry was posted in RPBlog - Nog meer weten over online daten and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.