Flirtcursussen en dergelijke

Niet iedereen weet van het bestaan, maar er zijn verschillende trainingen / cursussen / workshops en andere leervarianten om de single die maar niet aan de man / vrouw raakt te helpen zijn resultaat te verbeteren. Logisch ook: met zoveel singles valt er voor slimme ondernemers een leuk centje te verdienen. Want we helpen graag, maar niet voor niets. Daar is overigens niets mis mee. Om met een oude campagne van de Kamer van Koophandel te spreken: “Als je iets weet wat anderen niet weten, kun je daar belachelijk veel geld voor vragen”. Iedereen moet zelf bepalen of ze zo’n cursus nodig hebben en er eventueel geld aan uit willen geven. Ik signaleer inmiddels ook cursussen voor zakelijk flirten. Flirten is blijkbaar booming business.Ik heb me een beetje verdiept in het aanbod van cursussen en ik kan iedereen die er over denkt om zo’n cursus te doen aanraden dat ook te doen. Sterker: ik kan iedereen die niet tevreden is met zijn resultaten op het gebied van daten aanraden om eens te kijken wat er aan workshops en dergelijke bestaat. In je vergelijkend warenonderzoek kun je namelijk al een hoop opsteken. De meeste cursussen stellen wel één of meer gratis video’s, audiobestanden, PDFs, e-books en / of ander materiaal beschikbaar waar je wat van kunt opsteken. In sommige gevallen moet je je dan wel eerst inschrijven voor een nieuwsbrief. Gewoon doen. Kennis lijkt me altijd welkom. Je moet alleen even voor lief nemen dat die nieuwsbrieven slechts een tipje van de sluier oplichten en daarna aansturen op het bestellen van een bepaald product of dienst.

Niet alleen geeft de gratis content je een idee over de inhoud van de betreffende training, ook de toon van de training wordt vrij snel duidelijk. Die toon blijkt nogal te verschillen en maakt volgens mij heel erg uit of een training bij je past. Bijkomend voordeel van je verdiepen in die cursusaanbiedingen is dat het je ook het inzicht geeft of je die cursus wel nodig hebt.

Een grote overeenkomst die ik signaleerde: vrijwel elke training vertelt je dat je jezelf moet accepteren voor wie je bent, daar trots op moet zijn en probeert je zelfverzekerder over jezelf te doen voelen. Zit je al lekker in je vel, dan heb je die cursus dus vast niet nodig 😉 Het punt is natuurlijk dat als je je goed voelt over jezelf, je ook makkelijker op anderen afstap en daar een betere indruk achter laat.

Even heel kort door de bocht signaleer ik twee verschillende soorten cursussen: algemene cursussen rond (online) daten en specifiek op mannen gerichte cursussen. De algemene cursussen leren je hoe je een goed profiel kunt schrijven, welke foto’s je het beste kunt plaatsen, hoe je iemand per mail benaderd en dergelijke. The basics dus. De cursussen voor mannen leren je die ook, maar zetten er ook stevig op in om bepaald gedrag af te leren. Dat mannen niet voor een vriendschap moeten gaan, een echte man moeten zijn, niet te graag moeten willen, dat ze elke vrouw kunnen krijgen als ze er zelf in geloven, wat ze wel en wat ze vooral niet moeten doen en ga zo maar door. Bij sommige mannencursussen worden ook manipulatieve trucjes geleerd om de dame waar je je oog op hebt laten vallen je slaapkamer in te krijgen. Voor de vorm wordt dan terloops opgemerkt dat men daar geen misbruik van moet maken. Nee natuurlijk niet. Niemand zal er misbruik van maken. En Sinterklaas bestaat echt.

Bij dit soort mannencursussen is nog een verschil te constateren tussen kwaliteit en kwantiteit. Althans, zo zie ik dat. De ene cursus geeft je tips om die ene ware binnen te halen en te houden. In mijn beleving valt dat onder kwaliteit. Een andere cursus verkoopt zichzelf met verhalen over honderden vrouwen die online meteen de slaapkamer ingetrokken werden. Ik zie dat meer als kwantiteit. Het geeft namelijk ook aan dat die honderden vrouwen binnen no-time weer vertrokken waren. Krijg je er een kick van om dames die eigenlijk niet met je naar bed willen toch zover te krijgen, dan moet je dus daar zijn. Alles draait hier om snel scoren. Er is zelfs een cursus die een 100% sex garantie biedt. In de praktijk betekent dat, dat als je na een weekend lang tevergeefs je nieuw aangeleerde trucjes hebt toegepast en er nog niemand met je naar bed is gegaan, er een hoertje voor je geregeld wordt. Dat zal echt een boost voor je zelfvertrouwen zijn.

Het heeft wellicht met mijn normen en waarden te maken, maar die ik heb het niet zo op die ‘zo scoor je snel een wip’ workshops. Het is goed dat ze er zijn en er valt ongetwijfeld een hoop op te steken. Alleen, als je enige drijfveer is zoveel mogelijk vrouwen te scoren, dan heb ik eigenlijk alleen maar medelijden met je. Maar ja, ik hecht dan ook meer waarde aan een lange relatie.

This entry was posted in RPBlog - Nog meer weten over online daten and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.