Vooroordelen / Turn offs

Als er één ding is wat onlosmakelijk verbonden is aan online daten, dan is het wel het wegklikken van een profiel op basis van bepaalde steekwoorden, eigenschappen of andere antwoordopties die in een profiel zijn ingevuld. Dat is natuurlijk voor iedereen heel verschillend, al zijn er wel veel overeenkomsten. Zo klikken een hoop vrouwen snel verder als er weer een man met zijn motor op de foto staat. OK dat was een makkelijke. Om te voorkomen dat ik in herhaling van en de Datingstite Don’t ga herhalen, hieronder een lijstje van zaken die voor mezelf een afknapper blijken. Soms geheel onterecht, omdat iemand in het echt veel interessanter is, of een genuanceerdere voorkeur heeft dan in een profiel wordt aangegeven. En om het lekker mysterieus te houden (schijnt een turn on voor vrouwen te zijn) blijft het dus gissen welke vooroordelen van  mij zijn, en welke niet maar door anderen geconstateerd 🙂

 • Kinderwens: Ja of misschien. Bij menig man die dit bij een dame in haar profieltekst ziet staan, en helemaal bij dames in de 30, gaat onmiddellijk het rammelende eierstokken alarm af. Bij mij overigens niet 🙂
 • Eten: vegetarisch. Menig carnivoor bedankt voor de diervriendelijke discussie en hecht best wat waarde aan een lekker stukje vlees op zijn bord
 • Overmatig gebruik van standaard profielteksten clichés. Toelichting overbodig 🙂
 • Film: Horror en / of science fiction
 • Te ver weg wonen
 • Kale mannen
 • Te stevig postuur
 • Muziek: hardrock, gothic en erger. Ook: Sky Radio (zelden in combinatie met hardrock overogens). In beide gevallen moet je er niet aan denken om anderhalf uur met iemand in de auto te zitten met die muziek aan.
 • ‘Vertel ik je later’ bij vrijwel alles ingevuld
 • Roken. Niet voor niets een uitfilter optie.
 • Lengte. Heb ik al eerder over geschreven
 • Betalende leden die een interesseberichtje sturen in plaats van een persoonlijk berichtje.
 • Sport: yoga. De link naar zweverig gedoe spreekt sommige mannen niet erg aan.
 • Leeftijd. Met name oudere mannen, of juist hele jonge, die een poging wagen bij iemand die hun dochter of moeder had kunnen zijn.
 • Beroep: ambtenaar.

Het lijstje is verre van compleet, aanvullingen zijn welkom. Dit is wat ik me uit mijn hoofd kon herinneren uit eerdere gesprekken met verschillende dames. En om dan toch positief te eindigen: zoals met zoveel vooroordelen kunnen ze in de praktijk heel erg meevallen. Zo ken ik een dame die valt op minimaal 1.90 meter lengte donker haar. Daar voldoe ik niet aan. De grap: omdat ik me niets van die door haar opgeworpen barriere aantrek, ben ik toch interessant. Plus dat ze meneer 1.90 met donker haar gehad heeft, maar die bleek intellectueel geen uitdaging en toen was het snel bekeken. Over turn offs gesproken. Zo zie je maar dat het doorgaans de moeite loont om iemand eerst beter te leren kennen. Het kan enorm meevallen en de kans is groot dat je je criteria in het vervolg bijstelt.

This entry was posted in RPBlog - Nog meer weten over online daten and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.