Boekperikelen

Mijn afwezigheid de afgelopen weken is niet ongemerkt gebleven. Ik ben vrij druk geweest. Onder andere met het Amsterdam Dance Event, waar ik 4 dagen netwerkte met muziekindustrieprofessionals. Ik produceer zo nu en dan muziek en had dit jaar een dance track bij me die commercieel gezien wel eens interessant zou kunnen zijn. Daarnaast is het altijd prettig om nieuwe kennis op te doen bij seminars of presentaties van nieuwe producten. Hoewel het ADE een bomvol nachtprogramma heeft met veel top DJ’s uit de hele wereld, heb ik daar weinig van mee gekregen. Ik was elke avond zelf aan het werk. Wel als DJ, maar niet in Amsterdam. Werd er ook nog geld verdiend 🙂 Bijkomend nadeel: hallo slaaptekort…Als het ADE nou het enige was… Nee dus, er speelt nog iets. Er komt een boek aan met daarin de eerste drie maanden van mijn stukjes als RPBlog. Mijn eerste boek 🙂 “Alles weten over online daten”. De bezoekers van het singlesfeest van 15 oktober hebben vast kennis kunnen maken met de cover, die er als flyer her en der op tafels te vinden was. Ik verkeerde in de luxe positie dat ik kon kiezen uit verschillende uitgeverijen. Alleen wilden die het weer anders dan ik voor ogen had en vooral pas volgend voorjaar, want halverwege dit jaar was hun hele uitgeefplanning al voor de rest van het jaar vol. Dat duurde me te lang. Gelukkig heb ik dankzij mijn stukjes iemand leren kennen met connecties bij een drukkerij en dat maakt het ineens een stuk makkelijker. Helemaal omdat ik wel van zo’n uitdaging houd. Maar natuurlijk zijn er beren op de weg. Zoals het Centraal Boekhuis, wat nieuwe uitgeverijen graag een podium biedt, mits je daar flink voor betaalt. Te beginnen met maandelijkse kosten van ruim 27 euro. Klinkt op zich nog vrij redelijk. De opzegtermijn van 6 maanden klinkt dat in mijn oren alleen een stuk minder redelijk. De clausule in het contract waar beschadigde boeken tegen 20% van de winkelprijs worden afgenomen evenmin. Stel dat er een pallet met je boek omlazert omdat een heftruckchauffeur even niet oplet, dan krijg je een berichtje dat je voorraad afgeschreven is. Je krijgt er 20% van de winkelprijs voor terug, maar dat is ver onder de kostprijs van die boeken. Dan moet je vervolgens nieuwe boeken leveren, waar weer wel even de nodige administratieve handelingen en kosten voor in rekening gebracht worden. En dat allemaal omdat het Centraal Boekhuis niet verantwoord met je product omgaat. Het moet niet gekker worden. Onderhandelen over de overeenkomst is onmogelijk. “Anders ga je toch ergens anders heen?” sprak de monopolist van de boekendistributie. Altijd fijn als er met je meegedacht wordt. Gelukkig leiden er meer wegen naar Rome. Over de ontwikkelingen rond mijn boek volgen vast nog meer stukjes. In alle eerlijkheid had ik dit stukje gewoon even nodig om er weer een beetje in te komen. De echte online dating onderwerpen pak ik snel weer op 🙂

This entry was posted in RPBlog - Alles weten over online daten and tagged , . Bookmark the permalink.