Onnodige onzekerheid bij vrouwen (II)

In het begin van mijn RPBlog periode, 17 april 2010 om precies te zijn, heb ik een stukje geschreven over onnodige onzekerheid bij vrouwen. Lees het gerust eens na in het ‘magazine’, of in mijn boek “Alles weten over online daten”. Ik heb daar toen hele dankbare reacties op ontvangen van dames die er wel wat in herkenden. Gisteren las ik een berichtje van een dame die me toen hartelijk bedankte voor dat stukje. Ik weet dat het al een tijdje tegen zit voor haar en nu vindt ze zichzelf zo dik vindt dat ze het contact met haar vrienden ernstig heeft laten verwateren. Het goede nieuws: ze is inmiddels aan het Sonja Bakkeren.De reden dat ik hierover begin: ik verbaas me er soms echt over hoe onzeker sommige mensen zijn terwijl daar (volgens de buitenwereld) geen reden voor is. De dame in kwestie straalt een persoonlijkheid uit van jewelste en dan maakt het niet uit wat je weegschaal aangeeft. Neem nou bijvoorbeeld Sara Kroos, cabaretière, bekend gezicht van De Lama’s en columniste in de Viva. Ik ken Sara niet persoonlijk, maar toen ik haar voor het eerst op TV zag was mijn reactie: “wow, wat een leuke vrouw”. Dat Sara een maatje meer was, en op TV waarschijnlijk nog meer omdat de TV alles aandikt, boeide me niet. Daar stond een personality. Een vrolijke bos krullen die lol had in wat ze deed. Een vrouw met uitstraling, een vrouw die zich niet druk leek te maken om wat anderen van haar vonden. Een topwijf dus!

De vriendin van me die zichzelf nu aan het uithongeren is had een soortgelijk effect op me: bloedmooie vrouw om te zien (al vindt ze dat zelf wel meevallen, uiteraard), ook leuke bos met krullen (blijkbaar een zwakke plek van me), geweldig figuur, heerlijk rebels karakter, staat haar mannetje verbaal, goede humor, gaat een goede discussie ook niet uit de weg en komt met goede argumenten, heeft een leuk leven en zo kan ik nog even door gaan. Het enige nadeel: zelf ziet ze dat anders. Ze ziet vooral wat er niet goed is, wat er beter of mooier kan, ze piekert over waarom bepaalde dingen niet lopen zoals ze gepland / gehoopt had. Vooral dat laatste is een prima manier om jezelf een depressie aan te praten. Ik heb speciaal voor haar een hoofdstuk uit een boekje van Tony Robbins ingescand waarin wordt uitgelegd dat je jezelf ook positieve vragen kunt stellen. Ik zat toch al in de friendszone, dus veel lager kon ik in haar achting toch al niet dalen. En zelfs dan nog boeit het me voor geen meter. Ik signaleer onnodige onzekerheid en probeer die op mijn manier weg te nemen. Doet ze er niets mee, is dat vooral haar probleem, maar ik hoop natuurlijk wel dat ze er mee aan de slag is gegaan. Overigens, niet dat Tony Robbins nou zo geweldig is, maar dat hoofdstuk vond ik erg goed.

Nu lees ik dus dat ze aan het Sonja Bakkeren is omdat ze haar eigen vrienden blijkbaar niet onder ogen durft te komen. Er zijn momenten dat ik zou willen dat zelfvertrouwen als medicijn ingenomen kon worden en ik haar met liefde de maximale dosis voor zou willen schrijven. Niet dat ze dat van me aan zou nemen, maar toch. Wat misschien wel helpt: de meeste mannen hebben, als het op vrouwen aankomt, liever wat om beet te pakken dan een broodmager model waar je de ribben kunt tellen. Dat zijn natuurlijk twee uitersten, maar ik heb ook nog nooit een uitgehongerde dame op een sprankelende persoonlijkheid kunnen betrappen. Vrouwen met een maatje meer wel, omdat die niet alles in het leven cadeau hebben gekregen en daardoor doorgaans een heel leuk karakter ontwikkeld hebben. Zelfs fotomodel Doutzen Kroes staat nuchter in het leven en hongert zichzelf niet uit. Dat zegt mij dat het met haar karakter wel goed zit. En dat karakter, daar zit hem de crux. Want het hebben van een mooi lichaam is leuk, en voor een hoop mannen de eerste reden om op een vrouw af te stappen, maar na drie weken zien die mannen dat lichaam niet meer. Die weten dan wel hoe de (voor hen) belangrijkste onderdelen eruit zien en voelen. Dus wil een relatie een beetje kans van slagen hebben, dan zal er aan de binnenkant een match moeten zijn. Is die er dan hoeven vrouwen zich enkel nog druk maken om hun looks om bij hun vriendinnen goed voor de dag te komen. En tenzij al die vriendinnen er uitzien als Claudia Schiffer, Cindy Crawford en noem nog maar een stel supermodellen, hebben ze geen recht van spreken om iets te aan te merken op de looks van een ander (dat zegt overigens meteen genoeg over die dames). Willen ze dat toch doen, doe het dan positief en duik samen de sportschool in. Een win-win situatie voor alle betrokkenen en het levert doorgaans een mooier lichaam op dan een roofbouwdieet.

Reacties zijn welkom. Sterker: ik hoor graag van dames of er een juiste manier is om om te gaan met een dame zoals ik zojuist beschreven heb. Dat deze dame me niet ziet staan is jammer, maar het zal vast niet de laatste keer zijn dat ik zo iemand tegen kom. Dan leer ik graag nu van mijn fouten om er de volgende keer mijn (en haar) voordeel mee te doen 🙂

This entry was posted in RPBlog - Nog meer weten over online daten and tagged , . Bookmark the permalink.