Opties

In een eerder stukje, over exclusiviteit, heb ik aangegeven dat ik het soms erg opmerkelijk vind dat als je contact zoekt met iemand, die persoon dan laat weten net met iemand anders bezig te zijn en eerst wil kijken hou dat zich ontwikkelt. Natuurlijk is er wat voor te zeggen, maar vaak genoeg hoor je er nooit meer wat van. De dame in kwestie blijft echter nog wel maanden regelmatig inloggen / online tussen je matches verschijnen. Opmerkelijk, want ze is toch met iemand anders bezig? Wat doe je dan nog op een datingsite? Als ze voor mij niet open staat, dan toch ook niet voor de rest? Ik heb in dat stukje ook aangegeven dat mensen zich volgens mij doorgaans op een datingsite inschrijven om hun opties te ontdekken en niet om zich af te sluiten van misschien wel de man of vrouw van je dromen. Daar sprak een dame me een paar maanden geleden op aan. In de correspondentie die volgde gaf ik opnieuw aan dat ik van mening ben dat we niet op een datingsite staan om onze opties te beperken. Daarop volgde een pittige discussie die er verder nu niet toe doet. Long story short: against all odds hebben de dame en ik elkaar wat beter leren kennen, waarbij ik vanaf het begin liet weten dat ik met meer dames contact heb en ik die opties voorlopig open houdt. Dat vond ze niet leuk, maar veel kon ze er niet aan doen. Toen ze 3 dagen gratis rondkijken en mailen kreeg aangeboden hoopte ze me een koekje van eigen deeg te kunnen presenteren.

Ze ging weer actief profielen bekijken, mannen aanschrijven, mailen, msnโ€™en, want als ik dat mag, dan zij ook. Ik vond het allemaal prima. Het zou erg hypocriet zijn als ik haar zou verbieden dat te doen terwijl ik voor mezelf een andere maat hanteer. โ€œEn wat als ik nou een hele leuke jongen tegenkom?โ€ vroeg ze. Mijn reactie: dan moet je daar vooral verder mee gaan als die leuker is dan ik.

Toen de drie dagen gratis rondkijken er op zaten zagen we elkaar weer. Natuurlijk was ik benieuwd of ze nog interessante contacten had opgedaan. Dat had ze. Althans, je zou ze interessant kunnen noemen. Het bleken vooral stuk voor stuk rare snuiters die allemaal wel ergens in doorgeslagen waren. De ene in Chinese astrologie, de ander kwam heel claimerig over, en zo hadden ze allemaal wel wat. Haar conclusie was verrassend interessant: hoe meer opties ze probeerde, hoe beter ik uit de verf kwam ๐Ÿ™‚
Lang leve opties ๐Ÿ™‚

This entry was posted in RPBlog - Nog meer weten over online daten and tagged , . Bookmark the permalink.