Opgelicht en bedrogen? Of veel te naief?

Gisteren trof ik mijn brievenbus een artikel uit het AD die dag (13-12-2010) wat gepubliceerd was op de Vrouw pagina. Opgelicht en bedrogen, was de kop. Het artikel gaat over Annemieke Linders die zich, ondanks een zeer labiele toestand, inschreef op een datingsite en vervolgens werd benaderd door een oplichter die blijkbaar op haar geld uit was. Pas toen haar vriendinnen haar niet te vertrouwen vriendje gingen Googlen bleek dat TROS Opgelicht zelfs een uitzending aan hem had geweid. Drama. Mevrouw schreef er een boek over. Ik ben misschien een hele harde, maar dan denk ik gewoon:In de eerste plaats moet je je niet inschrijven op een datingsite als je te labiel bent of niet helder denkt of op een andere manier ontoerekeningsvatbaar bent. Daarnaast zou je toch mogen verwachten dat iedereen zijn potentiĆ«le date eerst Googled voor je met hem / haar afspreekt. Of schrijf ik nu iets waar verder nog niemand aan gedacht heeft? Dat lijkt me sterk. Met alle sociale netwerken is voor velen de eerste stap die ze zetten kijken wat ze nog meer kunnen ontdekken over degene met wie ze aan het mailen / chatten / msn’en / bellen zijn. Doe je dat niet, dan ben je wel erg goedgelovig (of onvoorzichtig). Daar hebben ze een spreekwoord voor: wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. En omdat sommige mensen blijkbaar tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen zou ik het enorm toejuichen als datingsites een systeem konden ontwikkelen om dit soort labiele gevallen van de site te weren. Ze hebben er niets te zoeken en niemand zit er op te wachten. Pas wanneer iemand voldoende goed in zijn vel zit wordt je toegelaten. Wordt iedereen beter van.

 

This entry was posted in RPBlog - Nog meer weten over online daten and tagged , . Bookmark the permalink.