Vlaggenmast

Regelmatig hoor ik van dames dat ze erg teleurgesteld zijn in de manier waarop mannen zich op datingsites gedragen. Dat de foto’s te wensen over laten en de mailtjes doorgaans te triest voor woorden zijn ga ik niet opnieuw behandelen. Wat ik wel wil behandelen is hoe sommige mannen die door de voorselectie weten te komen vervolgens alsnog hun eigen ramen weten in te gooien op een wel heel drastische manier.

Ik heb van verschillende dames verhalen gehoord over mannen die eenmaal op msn meteen de kans grijpen om een foto van hun, doorgaans goed bedeelde, vlaggenmast ‘per ongeluk’ door te mailen. Zit je daar als niets vermoedende dame geïnteresseerd te wachten op een extra foto, sta je ineens naar zijn brandweerhelm te kijken. Heel vreemd voor die mannen, maar doorgaans, of in ieder geval bij de dames die me hierover vertelden, levert dat niet de gewenste reactie op. Tenzij ‘exit’ de gewenste reactie is, maar dat lijkt me niet. Hulde voor die dames overigens 🙂

Zegt het ook iets over die mannen? Zelfprojectie van hun belangrijkste drijfveer op anderen bijvoorbeeld? Hebben ze dan nooit begrepen dat een vrouw het tempo bepaald? En wat beweegt een man om zijn kleine (of grote) vriend op de webcam of camera vast te leggen? Zijn die foto’s gemaakt tijdens een eerdere interactieve webcamsessie met een andere dame? Daar kan ik me zonder meer wat bij voorstellen, maar om dat dan weer met andere dames te delen…? Of zijn er serieus mannen die denken: als ze maar ziet hoe groot en hard mijn handlanger is, dan smelt ze vast als sneeuw voor de zon? Een van de dames die me hierover vertelde vroeg zich af of mannen het begrip ‘less is more’ niet kennen. Natuurlijk zijn er vrouwen die graag een flinke salami willen. Maar ook dan pas als zij daar trek in hebben en niet eerder. Plus dat er genoeg vrouwen zijn die bedanken voor formaatje onderarm en liever voor ‘gemiddeld’ gaan. Dat lees je natuurlijk niet in alle vrouwenbladen, maar die vrouwen bestaan echt. Let op: dit is geen startsein voor gemiddeld bedeelde mannen om met hun camera aan de slag te gaan!

Als ik even een vergelijking maak met de echte wereld: Zouden die mannen in de kroeg ook een foto tonen van de inhoud van hun broek? Denk je even in: je staat met wat vriendinnen in een cafe gezellig wat te drinken en raakt in gesprek met een man die ook aanwezig is. Na de nodige koetjes en kalfjes vraagt hij of je niet meer van hem wilt zien en voor je snapt waar hij precies heen wilt toont hij een foto van zijn tampeloeris in vol ornaat. Of nog erger: hij laat ‘per ongeluk’ zijn broek zakken. Zou dat werken? Waarom zou het online dan wel werken?

OK, terug naar online. Wat ik me ook afvraag: hoe vaak stuurt zo’n man zo’n foto rond en heeft het effect? Of is het gewoon een numbers game? Weten dat misschien 1 op de 50 dames toehapt rechtvaardigt de inspanning van 49 andere dames licht te shockeren? Dat zegt ook iets over selectiviteit, of beter: het ontbreken ervan, maar dat heb ik volgens mij ook al besproken (of niet, ik hou het soms niet meer bij, dan is dat een leuk toekomstig onderwerp). Ik ben ook benieuwd of en wat voor vrouwen wel ingaan op zo’n foto. Reacties zijn dus zeer welkom 🙂

This entry was posted in RPBlog - Nog meer weten over online daten and tagged , . Bookmark the permalink.