Haar

Ik heb iets met haar, schijnt. Een goed gekapte dame weet doorgaans heel snel mijn aandacht te pakken en ik ben dan ook nog zo attent om er een welgemeend complimentje over te maken. Daarmee sta je als man meteen 0-1 achter, maar dat weerhoudt me er niet van om dan toch een complimentje te maken. Die worden vaak verkeerd geïnterpreteerd. Alsof ik met elke goed gekapte dame iets wil. Nee dus.

Onlangs vroeg een kennis me waar ik ‘op val’ en dan komen toch onbewust de uiterlijke verschijningsvormen ook aan bod. Inclusief de haardracht. “Dus je hebt iets met haar?” Komt dat omdat je dat zelf niet hebt?” “Eeeehhm, geen idee. Het is wel ironisch, maar goed geklede dames vallen me ook op hoor” was mijn reactie. Wat natuurlijk ook niet hielp was dat ik onlangs in Vrouw Magazine liet weten dat grote krullen een pre zijn. Want dan hebben we het weer over haar.

De grote grap: eigenlijk doet het er geen bal toe hoe je haar zit. Natuurlijk is een vlotte coup leuk, maar het zegt verder heel weinig over iemand. OK, bij sommige dames is duidelijk dat ze in een kapsalon werken, maar dan weet je nog weinig. Hoe iemand qua karakter en intellect in elkaar zit is doorgaans niet uit een kapsel af te lezen, maar voor mij wel erg belangrijk wil er een kans zijn om het contact te ontwikkelen naar een vorm van een relatie. En eigenlijk zijn alle uiterlijke kenmerken daaraan ondergeschikt. Ik ben ooit eens met een bloedmooie meid naar bed geweest die het IQ van een deurknop had. Daar was geen lol aan. Menig man zal dit niet snappen, en dat is prima, maar voor mij werkt het toch zo. Menig vrouw heeft het in haar profiel staan: “uiterlijk brengt je bij elkaar, innerlijk houdt je bij elkaar”. Het zal vast niet voor alle mannen gelden, maar ik kan me er wel voor een deel in vinden. Voor een deel ook niet want als ik terugkijk op mijn eerdere lange relaties, dan waren dat allemaal dames waar ik op straat niet naar om zou kijken. In de meeste gevallen raakte ik met zo’n dame in gesprek en werd van daaruit de wederzijdse interesse aangewakkerd. Misschien maak ik nu een hele vreemde kronkel, maar zou het zo kunnen zijn dat een opvallende looks eerder als een handicap werken? Ik ken voorbeelden van mooie vrouwen waar ik geen woord bij uit wist te brengen omdat ik blijkbaar erg onder de indruk was van haar verschijning. Natuurlijk is het onzin om een dame op een voetstuk te plaatsen omdat ze qua looks iets heeft wat je aanspreekt, maar dat komt toch voor. Staan good looks een goed gesprek en daarmee relationele kansen in de weg? Ik ben heel benieuwd hoe de dames hierover denken.

This entry was posted in RPBlog - Nog meer weten over online daten and tagged . Bookmark the permalink.