Er voor gaan

Op enkele uitzonderingen na staan de meeste vrouwen op een datingsite niet voor het scoren van een snelle wip (ik val even met de deur in huis). Raak je als man met verschillende dames in ‘gesprek’ via chat mail of een ander communicatiemedium, en het lijkt erop dat er meer dan gemiddelde wederzijdse interesse is, dan komt er vroeg of laat een moment dat de dame in kwestie aangeeft dat ze wel op zoek is naar iemand die voor haar wil gaan. Laat er geen misverstand over bestaan, het kan best zo zijn dat de eerste date dat de eerste ontmoeting zich voornamelijk in de slaapkamer afspeelt, maar dat wil niet zeggen dat ze op zoek is naar enkel wat lichamelijk aandacht. Ze gaat voor iemand die er vol voor wil gaan. En uitsluitend voor haar natuurlijk, niks geen andere dames. Ze gat er vol voor en verwacht dat ook van jou. Natuurlijk. Op zich is het heel goed dat deze dames dit aangeven, al doen sommigen dit wellicht om de eventueel opspelende sletfactor meteen de kop in te drukken. Prima, begrijpelijk. Tot zover de theorie.

Dan nu de praktijk. Mijn ervaring: er zijn maar weinig vrouwen die in zitten te wachten op een man die er voor wil gaan. Long story short: zodra een man aangeeft ervoor te willen gaan haken de dames af. The long story: Datingsites staan vol met mannen die er maar wat graag voor willen gaan, maar de dames bedanken daar liever voor. Vanwege zijn foto, zijn mailtjes, en vooral door zijn gedrag. Mannen die voor een vrouw willen gaan uiten dat namelijk doorgaans op manieren die vrouwen totaal niet aantrekkelijk vinden. Te graag willen is zo’n voorbeeld. Of de dame op een voetstuk plaatsen en alles doen wat ze wil. Dat lijkt in eerste instantie leuk, maar de meeste vrouwen zijn daar heel snel op uitgekeken. Zo’n man hebben ze in the pocket en daar is maar weinig spannends aan. Als ze trek heeft in hagelslag en het is niet in huis weet hij niet hoe snel hij hagelslag in huis moet halen. Voeg aan dit plaatje het nodige schoothondjes gedrag toe en voila: de man die er vol voor wil gaan. Any takers? Eenmaal? Andermaal? Helemaal niemand? Kom op dames, een prachtige voetveeg in de aanbieding. Ideale vader voor je kinderen waar je met een beetje geluk nog een affaire erbij kunt hebben voor de echt lekkere sex. Echt niemand? Voer de man in kwestie dan maar af naar de doordraai afdeling. Op een bloemenveiling worden onverkochte geveilde bloemen bestempeld als doorgedraaid. In de zin van daten staat een site als deze dus vol met doordraai mannen. En als ze daar maar lang genoeg wanhopig op staan, draaien ze ook zelf door (als dat al niet gebeurd is).

Tot zover de analyse van het probleem. Is er ook een oplossing? Ongetwijfeld. Mannen moeten minder graag willen en vrouwen moeten stoppen met poppenkast spelen. Gaat dat werken? Voor iedereen op zijn eigen manier ongetwijfeld op het juiste moment. Of na vele gemiste juiste momenten. Het kwartje valt ongetwijfeld een keer 🙂 Wat ook helpt: als vrouwen aangeven dat ze er wel voor willen gaan, kink je begrijpend, doe je waar je zin in hebt en negeer je die opmerking verder. Laat de relatie gewoon zijn natuurlijke verloop hebben en als ze de ware blijkt kun je er altijd samen voor gaan.

This entry was posted in RPBlog - Nog meer weten over online daten and tagged . Bookmark the permalink.