RPBlog reageert op ‘De eeuwige single’

Voor VROUW magazine van de Telegraaf schreef Dylan van Eijkeren een column genaamd De eeuwige single. Over single vrouwen die te kritisch zijn en teveel beïnvloedt zijn door hun moeder en dergelijke. RPBlog reageert:

Ten eerste hoor je genoeg mannen klagen over hun single bestaan. Daarnaast zijn zowel mannen als vrouwen erg kritisch. Dat is op zich prima, als je maar blijft geloven dat Mr of Mrs Right ooit een keer voorbij komt. Grote kans dat die voor lief genomen wordt met al zijn / haar tekortkomingen, omdat het gevoel klopt. Grote kans ook dat hij of zij compleet anders is dan waar al die tijd naar uitgekeken werd, maar dat heeft meer te maken met waarden die we denken te moeten toekennen aan ‘de ideale partner’.

Wat ook niet helpt: een verstoord beeld van wat mannen en vrouwen hebben over wat ‘mannelijk’ is. Vrouwen hebben namelijk een heel ander beeld van wat mannelijk is, dan mannen. Daar heb ik al eens wat over geschreven in een stukje over het TV programma Take me out. Ik quote een stukje van mezelf  uit ‘Get me out’:

“Toch hoor ik vaak dat vrouwen graag een mannelijke man willen. Alleen hebben vrouwen blijkbaar een ander beeld van wat mannelijk is, dan wat in de praktijk mannelijk is. Met vrienden de kroeg in gaan, pokeren, online gamen en dergelijke zijn in ieder geval niet erg wenselijk, maar volgens mannen wel mannelijk.”

De rest van het stukje is te lezen in mijn boek “Alles weten over online daten” 🙂

Nog een handicap: genoeg singles doen zich voor als iemand anders om maar in het plaatje van de ander te passen. Dat duurt nooit lang en dan is het over met de pret. Omdat je niet bent wie je voordoet te zijn. Maar het allerbelangrijkste: het gevoel ontbreekt! Natuurlijk is het heel makkelijk om het op ‘het gevoel’ te gooien, maar zo werkt het in de praktijk. Aantrekkingskracht is niet logisch of rationeel. Plus dat voor de meeste singles geldt dat je wel van goede huize moet komen wil men iemand toelaten in zijn/haar zorgvuldig opgebouwde ‘comfort zone’. Daar heb ik al eerder over geschreven. Drie stukjes maar liefst. Die zijn te lezen in mijn boek “Alles weten over online daten”. Ik quote een klein stukje:

“Wat ik me afvroeg: is het op orde hebben van je leuke leven, je eigen comfort zone bereikt hebben, niet juist de grote valkuil? The comfort zone maakt je kieskeurig. Iemand moet wel heel leuk zijn wil je hem/haar in je comfort zone toelaten. Anders hoeft het niet. Lijkt het er maar even op dat iemand een bedreiging voor je eigen leuke leventje te kunnen worden: toedeloe, have a nice life.

The comfort zone is stilstand. The comfort zone is saai. Je hebt alles wat je wil, op die relatie na. Maar wat je hebt, wil je niet zomaar kwijtraken. Logisch dat je een beetje achterover gaat leunen en rustig om je heen gaat kijken. Maar is dat aantrekkelijk? Blijkbaar niet, want anders stonden er hier niet zoveel singles.”

Reacties zijn zeer welkom 🙂

This entry was posted in RPBlog - Alles weten over online daten and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.