Aantrekkingskracht

Kijk om je heen op een datingsite en je ziet talloze profielen met opsommingen van wie we zijn en wat we zoeken. Sommige vrouwen hechten erg veel waarde aan ‘aantrekkingskracht’. Dat blijkt overigens vaak ook uit hun profiel, wat vooral uit foto’s bestaat en de rest mag je misschien later achter komen.

Opmerkelijk genoeg is de verhouding tussen matchen qua karakter en aantrekkingskracht vaak erg in uit balans. Je kan 95% scoren op karakter, klik, iq, eq, dezelfde smaak in muziek, eten, en weet ik wat hebben, raakvlakken te over, dit moet je soulmate zijn, maar dat is allemaal onbelangrijk als iemand zich niet tot je aangetrokken voelt. Een klassiek voorbeeld van ‘Help, het is leuk , maar ik ben niet verliefd’. Omgekeerd doen alle raakvlakken er schijnbaar ook niet meer toe als de aantrekkingskracht er wel is. Daarom komen al die foute kerels er wellicht steeds mee weg en trappen sommige dames er steeds weer in. Om vervolgens te ontdekken dat hij het toch niet was, of vreemdging, of whatever. En zitten al die vrouwen daarna op datingsites als deze op de blaren. Of het kwartje dit keer wel is gevallen is wellicht een optimistische gedachte.

Aan de andere kant: er is wat voor te zeggen. Gewoon niet naar karakter kijken, maar lekker oppervlakkig op looks afgaan. Gewoon lekker ongecompliceerd iemand leuk vinden. En omgekeerd uiteraard ook. Ik val bijna van mijn geloof, maar misschien moet ik maar eens wat meer naar foto’s gaan kijken…

This entry was posted in RPBlog - Alles weten over online daten and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.