Onnodige onzekerheid bij vrouwen

Het schijnt dat veel (zo niet alle) vrouwen onzeker zijn over hun lichaam. Vaak onnodig. Om die vrouwen een hart onder de riem te steken:

Een fotograaf weet dat hij soms wel 500 foto’s moet schieten voor er 1 goede tussen zit. Als hij zijn vertrouwen moet baseren op die 499 mindere foto’s wordt het niets.

Een DJ kan een zaal helemaal gek draaien, maar zelf niet tevreden zijn over bijvoorbeeld bepaalde overgangen of momenten uit zijn set. Die details zijn zijn publiek echter ontgaan omdat die niet weten wat de DJ voor ogen had. Een journalist kan stukjes schrijven waar hij zelf eigenlijk niet tevreden over is omdat hij niet op papier kreeg wat hij in zijn hoofd had. De lezers kunnen het nog steeds een prima artikel vinden.

Een timmerman kan voor een klant iets in elkaar timmeren waar hij van weet dat sommige spijkers scheef zitten. Maar de klant weet dat niet, ziet dat niet en is blij met het resultaat.

Zo kan ik nog even doorgaan. Mijn punt is: iedereen weet zijn / haar eigen zwakke plekken, maar de buitenwereld niet. Dus zit er niet teveel over in. Niemand is perfect. De buitenwereld is vaak allang blij met het resultaat / wie je bent.

Voorbeeld (zet je schrap): ik heb van genoeg vrouwen gehoord dat ze heel onzeker zijn over hun borsten. Helemaal van vrouwen met kinderen. En inderdaad: op je 30e of 40e zien je borsten er minder strak uit dan toen je 18 was. Heb je kinderen gebaard, is de kans groot dat je het met een cupmaat minder moet doen dan daarvoor als je weer op je oude gewicht bent. Veel vrouwen vinden dat jammer. Dat is begrijpelijk, maar dat is geen reden om er onzeker over te zijn. Het is heel natuurlijk en de buitenwereld merkt het niet. Ook als je gaat daten: (ik ga even generaliseren) mannen zijn allang blij als een vrouw borsten heeft. Goed nieuws: die hebben ze allemaal. Daar komt bij: de nieuwe man in je leven weet niet hoe je er vroeger uit zag en dat doet er ook niet toe. Het gaat om het nu. Vergeet dus alle voorkennis van hoe goed je vond dat je er vroeger uit zag (en toen was je waarschijnlijk ook onzeker, maar dat wordt vaak over het hoofd gezien) be proud of who you are and what you’ve got. De mannen die graag het lijf van een twintigjarige willen, kunnen het beste op twintigers reageren. Mannen die een serieuze relatie willen kijken (hopelijk) naar karakter en vinden de verpakking minder belangrijk. Geen enkele man zal denken: “je zag er toen je twintig was vast een stuk strakker uit”. De realiteit: Veel mannen zijn allang blij met wat ze kunnen krijgen. Die gaan niet zeuren. En doen ze dat wel, dan verdien je een betere man.

Long story short: als vrouwen onzeker zijn over dingen die voor mannen niet uitmaken, hoeven ze zich daar dus geen zorgen over te maken 🙂

Mogelijk binnenkort een tweede deel hierover (binnen een paar minuten na plaatsing al reacties met zeer verrassende inzichten).

This entry was posted in RPBlog - Alles weten over online daten and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.