Statistieken van een dagje profielzappen

Gisteren heb ik me door ruim 75 pagina’s met elk tien detailprofielen geworsteld. Dat kan ook alleen op een vrije dag en het was 2e paasdag. Het heeft me in ieder geval genoeg stof om over te schrijven opgeleverd. En, hand in eigen boezem, het besef dat mijn eigen stukjes wel wat overzichtelijker mogen…

Even wat statistieken: De eerste 40 pagina’s waren dames die op de dag zelf ingelogd waren geweest. De pagina’s 41 – 57 waren dames die de dag daarvoor voor het laatst ingelogd  hadden.

57-66 waren dames die twee dagen daarvoor voor het laatst inlogden, 66-69 drie dagen terug en 69-73 vier dagen en vanaf pagina 75 was men vijf dagen niet meer ingelogd geweest. Met 206 pagina’s met elk tien profielen als potentiële match, enkel in de provincie Utrecht, gok ik dat tot pagina 100 redelijk actieve bezoeksters uit mijn provincie zijn. Overigens is het verheugend om te constateren dat ik bij zoveel vrouwen schijn te passen. Eén is echt genoeg. Bijkomend voordeel van het lezen van al die profielteksten: ik kreeg voldoende inspiratie om mijn eigen profiel aan te vullen met een aantal eigenschappen die nog ontbraken, maar wel degelijk op me van toepassing zijn en zeker niet mogen ontbreken:

In een relatie ben ik monogaam, vind ik wederzijds respect en interesse in elkaar erg belangrijk en een gelijkgestemd IQ, EQ en SQ is ook erg wenselijk. Gaandeweg kom ik vast nog andere zaken tegen waarvan ik denk: die ben ik vergeten. I’m only human 🙂

Hoewel het een flinke opgave was om me door al die profielen heen te worstelen, zaten er gelukkig een aantal originele profielteksten bij. Om het mezelf niet te makkelijk te maken heb ik ook profielen zonder foto in de zoekselectie meegenomen. En ja, ook daar zaten sommige teksten tussen dat ik dacht: interessant. Verder viel me op dat ‘vlinder’, ‘sunshine’ en ‘suzieq’ (of varianten hierop) erg populaire nicknames onder vrouwen zijn (het mag duidelijk zijn dat ik niet onder mannen zoek). Maar wie is toch die Suzie Q, en wat heeft ze bewerkstelligd, dat ze zo graag door naamgenoten(?) als voorbeeld gezien wordt? Het lijkt me sterk dat al die Suzannes zo gek zijn van Suzie Quatro. Leuke muziek hoor, maar meer dan een handvol hitjes heeft ze niet gescoord.

Het kan mijn verbeelding zijn, maar ik kwam verdacht veel dames tegen die als verpleegkundige werken of een andere medisch gerelateerde baan hebben. Nu dacht ik dat het me weinig uitmaakt wat voort werk iemand doet. Dat is ook zo, maar ik constateer ook dat als iemand in de media/ reclame werkt, of als juriste of advocate, mijn interesse spontaan groeit. Ik heb zelf de nodige raakvlakken met die sectoren, dus zo vreemd is het niet. Ik las een mooie regel in een profiel: “Op zoek naar herkenning en ook een beetje aanvulling”. Dat geldt vast voor iedereen, maar het helpt wel als er dan ook wat te herkennen valt. Met die ene treffende regel ben je er nog niet.

On a sidenote: ik vroeg me bij het invullen van mijn profiel af of mensen serieus zoeken op mensen die aan specifieke criteria voldoen (bijv. enkel Boogschutters, langer dan 1.80 met blond haar en groene ogen). Wat voor werk iemand doet vind ik dan een stuk interessanter. En dan hoop ik maar dat dat werk ook is wat je graag wilt doen. Op lengte-eisen (en andere eisen) kom ik overigens in een volgend stukje terug. Idem neem ik me voor om een stukje te schrijven over de verschillen tussen online en IRL.

Maar terug naar mijn zoektocht door 750 profielteksten. Om het voor mezelf overzichtelijk te houden ben ik begonnen met het maken van een shortlist. Lang leve de favorietknop. In die selectie komen dames met profielteksten die er voor mij uit sprongen. Soms hele verhalen, maar soms ook een paar heel goed gevormde zinnen en meer niet. Slecht nieuws voor de dames die niet verder komen dan “ik ben nieuwsgierig”, “haal me hier weg”, “ik ben een vrouw en ik zoek een leuke man” en andere weinig originele oproepen: als je enkel op je looks beoordeeld wilt worden, ben je niet de juiste match voor mij. Er moet echt iets van je karakter naar voren komen en me aanspreken wil je op de shortlist belanden. Wat ik met die shortlist doe moet ik nog bekijken, maar vooralsnog is het een mooi selectiemiddel.

Ik ben nog nauwelijks aan het mailen van members toegekomen. Daar moet ik binnenkort maar eens aan beginnen en dat wordt een interessante opgave. Eén van de dames die ik al wel mailde liet me weten inmiddels aardig getraind te zijn in het doorprikken van mailtjes op datingsites. Heel veel standaard mailtjes, die sommigen rustig een week later opnieuw sturen. 9 van de 10 mailtjes valt in de categorie: “Hé, alles goed?”, “xxx” of “drankje doen???”. Ik kan me goed indenken dat vrouwen daar niet vrolijk van worden. Wat dat betreft mag de originaliteit van mannelijke mailtjes duidelijk omhoog.

Ik vraag me serieus af of dat soort nietszeggende mailtjes succes hebben. Is dat niet net zoiets als toeteren als je een leuke meid op straat ziet? Levert dat ooit wat op? Toeteren naar een onbekende. Daar zouden mannen toch een keer lering uit moeten trekken? Je zal toch je tactiek moeten aanpassen om een ander resultaat te krijgen. Of zijn er serieus mannen die denken: “als ik maar vaak genoeg hetzelfde mailtje stuur, gaat ze me vast wel een keer leuk vinden”. Ik kom in “Je eerste indruk” terug op dit onderwerp.

Ik besef dat ik het mezelf nu erg moeilijk maak. Iedereen die dit gelezen heeft verwacht nu dat als ik mail, er echt iets spectaculairs komt. Aan de andere kant ook niet zo heel erg. Een beetje moeite mag je als man wel doen om je te onderscheiden van de rest.

Voor de dames die zich afvroegen of ik enkel in mijn eigen regio zoek: nee, maar dat was wel zo makkelijk om te beginnen. De straal wordt langzaam uitgebreid. En als je leuk genoeg bent om 2 uur voor te reizen, dan mag je ook zelf van je laten horen, maar dan moet je echt heel erg leuk zijn 🙂


This entry was posted in RPBlog - Alles weten over online daten and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.